Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Λύσεις για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας

       Τελικά έγινε αυτό που ακουγα όλο αυτό τον καιρό. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας. Περικόπηκαν λοιπόν επιδόματα, 13ος και 14ος μισθός, και λοιπά.
       Οπως έβλεπαν όλοι οι Ελληνες έστι έβλεπα και εγώ αυτό που δεν έβλεπε η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική αντιπολίτευση. Εβλεπα λοιπόν ότι θα επιτευχθεί κάποιου είδους οικονομία, διότι θα περιορίζονταν τα έξοδα. Περιορίστηκαν όμως και τα έσοδα, διότι:
       α.  Ο εργαζόμενος που περίμενε το δώρο για να πάρει κάτι στα ανήψια, στα εγγόνια, τα παιδιά ή και για τον ίδιο, δεν το αγοράζει ή ψάχνει στα φτηνά ή ακόμα χειρότερα απευθύνεται στους Κινέζους. Το αποτέλεσμα είναι να στεγνώνει η αγορά, να ανθίζει το παρεμπόριο ή ακόμα χειρότερα, τα ευρώ να φεύγουν στην Κίνα και να μην αναπληρωνονται διότι δυστυχώς δεν παράγουμε, ώστε να εξάγουμε και να εισπράτουμε.
       β. Τα προσδοκώμενα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ 4% δεν θα ήρθαν στο ταμείο, διότι αν δεν κινείται η αγορά δεν εισπρατεται ΦΠΑ οπότε και δεν θα αποδίδεται. Και όχι μόνο αυτό, διότι όταν δεν μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει το χ αντικείμενο διότι δεν το θεωρεί απολύτως απαραίτητο, το κράτος δεν χάνει μόνο το 4% που προσδωκά να εισπράξει με την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και το 19% που θα εισέπρατε πριν την αύξηση.


      Τα συγχαρητήριά μου στους οικονομολόγους μας.

       Ποιες είναι οι λύσεις;
     Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος αλλά σκέφτομαι απλά. Επί σειρά ετών οι Ελληνικές κυβερνήσεις:
       α. Εξαργυρώνουν τις ψήφους με θέσεις στο δημόσιο.
       β. Εστειλαν μια τεράστια πηγή εσόδων, τη ναυτιλία, σε ξένη σημαία.
       γ. Δεν φροντισαν να αναπτύξουν την πρωτογενή παραγωγή και τη βιομηχανία.
      Όλα αυτά εχουν σαν αποτέλεσμα, να διογκώσουν τον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, να μηδενίσουν την είσοδο συναλλάγματος από τον υπ΄αριθμόν 1 τομέα τη ναυτιλία, να εισάγουμε τα πάντα διότι δεν παράγουμε τίποτα, και να τα περιμένουμε όλα από τη μόνη βαρια βιομηχανία που έχουμε, τον τουρισμό.

       Η λύση λοιπόν είναι, να αποκαταστήσει το κράτος τους παραπάνω παράγοντες που διέλυσαν την οικονομία. Δεν φτάνει όμως αυτό.
       Πρέπει οι Ελληνικές κυβερνήσεις να κυνηγήσουν να εισπράξουν από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις και να μην ανέχονται να μας κουνάνε το δάχτυλο οι Γερμανοί, ενώ μας χρωστάνε.
       Πρέπει να μπουν στη φυλακή τα λαμόγια (θα ήταν καλύτερα να τους επιβληθεί να ζούν με 592€ το μήνα, αφού πρώτα ιδροκοπήσουν στη δουλεία), που έχουν τολμήσει να απλώσουν το χέρι στο δημόσιο χρήμα (και οι πολιτικοί προστάτες τους), και να δημευθούν οι περιουσίες τους.
       Πρέπει να φορολογηθεί η περιουσία της εκκλησίας, του μεγαλύτερου οικονομικού παράγοντα της χώρας.
        Πρέπει να βάλει το κράτος χέρι στις off shore εταιρείες.

        Και αφού τα κάνει όλα αυτά, να φροντίσει τα λεφτα που θα μαζέψει να πάνε στο ταμείο και όχι στις τσέπες οικονομικών και κομματικών παραγόντων.



        Αυτές είναι οι λύσεις που βλέπω με το δικό μου το μυαλό, αλλά δυστυχώς το μόνο που βλέπω από τις κυβερνήσεις μας και ειδικά από την τωρινή είναι μπαλώματα.

Γιάννης με γερακίσο βλέμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου